top of page
Candle_edited.jpg

Gyászszertartások

Haláleset, temetés alkalmával végzett egyházi szertartás keretein belül készítem fel családok kérésére egyéni konzultáció alkalmával az utolsó útjára az elhunytat...
Az a tény,amiben kivétel nélkül minden ember hisz,az a halál! Mindenki meg van róla győződve,hogy bekövetkezik vita és tudatlanság nélkül. Mint minden ember,gyermekkora óta számít arra,hogy egyszer meg kell halnia ,s a többség még a halál gondolatát is igyekszik visszautasítani. Közben valami titokzatos rettegés nyomaszja őket,miként egyszer csak meglepheti őket a halál szele. Nincs még egy olyan esemény,mely elkerülhetetlensége mellett a gondolataikban újra és újra úgy félre lenne tolva,mint a földi pályafutások vége. Ha szeretnéd feltárni a halál misztérimuát, gyakorolni az elengedét,így fogadj bátran bizalmadba!

Phasellus & semper varius magna a ullamcorper. 

Szentelés

A szentelmények azaz a sacramentalia fogalomkörébe tartoznak az exorcizmus, az áldás és a szentelés is. A szentelések alkalmával lehetőség adódik házakat, tereket, tárgyakat szenteltvízzel felszenteltté tenni a krisztusi minőség útján. Áldást pedig emberekre, életutakra, fontos eseményekre, s az elemekre szokás adni.

Image by Sandy Millar
bottom of page